ایدز

By 0
1989
ایدز

چه زمانی بعد از رفتار خطرناک بایستی آزمایش hiv داد

با توجه به اینکه میزان آنتی بادی وسرعت افزایش آن در افراد متفاوت است، از بدو ورود ویروس به بدن تا رسیدن سطح آنتی بادی به حد قابل تشخیص در آزمایش ممکن است بین ۲ هفته تا ۶ ماه طول بکشد، در افرادی که رفتارهای پرخطر داشتند اما تست منفی دارند لازم است ۳ ماه بعد و در صورت تداوم رفتار، .هر شش ماه آزمایش تکرار شود.

🔸️ یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید در موردش بدانیم، تفاوت موجود بین اچ.آی‌‌.وی و ایدز است!

⛔ باور نادرست : اچ آی وی همان ایدز است.

✅ باور درست : اچ آی وی به معنای ویروس نقص ایمنی انسانی است که میتواند پس از ورود به بدن انسان، تا سالها بیعلامت بماند . اما به تدریج تعداد سلولهای ایمنی انسان را کم میکند.

پس از گذشت چند سال (دو تا دوازده سال) وقتی تعداد سلولهای ایمنی به قدرکافی کم شد، بدن وارد مرحله ایدز یا سندرم نقص ایمنی اکتسابی میشود و در این مرحله عفونتهای فرصت طلب و/یا برخی سرطانها انسان را ازپا در می آورند.

مهم : اگر تشخیص ودرمان بهموقع اچ آی وی صورت گیرد، بدن هیچ گاه وارد مرحله ایدز نمیشود و فرد عمر نزدیک به طبیعی خواهد داشت.

رابطه هاي سالم داشته باشيد تا فرزنداني سالم و نسلي روشن داشته باشيم به نسلی سالم نیاز داریم

کاندوم

پوششی کشسان است که به عنوان یک مانع فیزیکی، از تماس مستقیم آلت تناسلی مرد با اندام شریک جنسی او و ورود اسپرم به دستگاه تناسلی زن، جلوگیری می‌کند. این وسیله برای پیش‌گیری از بارداری، جلوگیری از انتقال میکرو ارگانیسم‌های بیماری‌زا و انتقال بیماری‌های آمیزشی به کار می‌رود. سطح برخی کاندوم‌ها برای بالا بردن اطمینان در جلوگیری از بارداری، از مایع اسپرم‌کُش پوشیده شده‌است. این پوشش در زمان روابط جنسی وارد مقعد یا واژن شریک جنسی می‌شود. جنس این لایه از لاتکس است.

#تاریخچه کاندوم#

تاریخچه

قدیمی‌ترین اشاره به کاندوم مربوط به هزارسال قبل از میلاد مسیح است و اشاره به کاغذهایی ابریشمی دارند که روغن اندود شده‌اند. در تصاویر به جا مانده از تمدن مصری‌ها هم نوعی از حفاظ در نوک آلت مردان مشاهده شده‌است. نقاشی‌های روی غارها نیز با حدس و گمان به استفاده از کاندوم اشاره دارد. تاریخچه کاندوم در اروپا از قرن شانزدهم میلادی آغاز می‌شود. در سال ۱۵۴۰ که بیماری آمیزشی سفلیس همه گیر شده بود، پزشکی ایتالیایی به نام گابریل فالوپیو، کاشف لوله‌های رحم یا لوله‌های فالوپ، دربارهٔ سفلیس نوشت و استفاده از کیسه چندلایه پارچه‌ای خیسانده شده در محلولی از نمک یا گیاهان دارویی را برای مردان علاقه‌مند به آمیزش جنسی توصیه کرد. بعدها در دوره رنسانس ساخت کاندوم از روده و مثانه حیوانات متداول شد اما این کاندوم‌ها گران بودند و دسترسی به آن‌ها مشکل بود و در نتیجه اغلب هر کاندوم چندین بار استفاده می‌شد. هنگامی که چارلز گودیر در سال ۱۸۴۴ فرایند ولکانیزاسیون لاستیک یا افزودن گوگرد و سایر مواد شیمیایی به لاستیک را ابداع کرد و اعلام کرد که این فرایند آن را انعطاف‌پذیرتر می‌کند، ناخواسته باعث آغاز عصر کاملاً جدیدی در پیش‌گیری از بارداری و بیماری ها با ساخت کاندوم‌های لاستیکی شد. کاندوم‌های لاستیکی قابلیت کش‌آمدن داشتند و مانند کاندوم‌های روده گوسفند به سادگی پاره نمی‌شدند. با این حال کاندوم‌های لاستیکی هنوز بسیار ضخیم بودند، و مشکل استفاده چندباره به جای خود باقی بود. اختراع لاتکس در دهه ۱۹۲۰ تحول جدیدی در استفاده از کاندوم را به وجود آورد. کاندوم‌های لاتکس مستحکم‌تر و نازک‌تر از کاندوم‌های لاستیکی بودند و تاریخ انقضای ۵ ساله (در مقایسه با سه ماه برای کاندوم لاستیکی) داشتند و مهمتر این که با توجه به ارزان بودن‌شان یک‌بارمصرف بودند. استفاده از کاندوم با به بازار آمدن قرص‌های پیش‌گیری از بارداری در دهه ۱۹۶۰ کاهش یافت، اما در دهه ۱۹۸۰ با ظهور بیماری ایدز دوباره فروش کاندوم بالا رفت

  •  

نچه فرد را در معرض خطر ابتلا به ایدز قرار می دهد، رفتارهای پرخطر است؛ می توانیم بدون ترس در کنار افراد مبتلا زندگی کنیم)

(حامی سلامت همدیگر باشیم)

54321
(0 votes. Average 0 of 5)